Pulstræning

Pulszone 1
Ved aktiv restitution er der ingen eller meget lille træningseffekt. Det er dog i mange tilfælde bedre at løbe en tur i pulszone 1 fremfor helt at holde pause, da musklerne genopbygges hurtigere under aktivt hvile. Ture på max 5 km. i denne zone.

Pulszone 2
Udholdenhed giver evnen til at løbe langt og er oblikatorisk som træning til marathon. Løb dine langture i dette interval. Belastningen er ikke højere, end du har overskud til at tale eller blot nyde naturen.

Pulszone 3
Aerob kapacitet er hjerte- og kredsløbstræning og styrker din grundform. Træning indenfor denne zone er hård, men ikke hårdere, end du føler et vis flow i løbet. Træningen udføres normalt som tempoture eller fartleg 1-2 gange om ugen og af op til 50 minutters varighed.

Pulszone 4
Anaerob tærskel giver evnen til at løbe hurtigt over længere tid fx. 10 km eller ½ marathon. Der bør ikke løbes mere end 1-2 gange om ugen i denne pulszone, da belastningen er temmelig hård. Der kan trænes som korte tempoture på optil 15 minutters varighed eller som lang intervaltræning dvs. intervaller på 5-15 minutters varighed.

Pulszone 5
Aerob effekt forbedrer konditallet. Træningen er meget hård og bør ikke udføres mere end 1-2 gange om ugen. Træningen udføres som kort intervaltræning dvs. i intervaller på 1-4 minutters varighed. For veltrænede løbere er det en god ide at løbe mindst 1 gang om ugen i denne pulszone for at blive hurtigere.

Pulszoner
Zone 1   50-60%   Aktiv restitution/restitutionstræning joggetur (max 5 km.)
Zone 2   60-70%   Udholdenhed/udholdenhedstræning lang tur (1 time – 4 timer)
Zone 3   70-80%   Aerob kapacitet/mælkesyretærskeltræning tempotur (20-50min)
Zone 4   80-90%   Anaerob tærskel/mælkesyretærskeltræning lange intervaller (5-15min)
Zone 5   90-100% Aerob effekt træning af VO2max korte intervaller (1-4min)